HOW TO: IN SHAPE BLIJVEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

 

Het is 21 december, nog maar een paar dagen tot kerst! De feestdagen komen er weer aan en dit betekent veel gezelligheid, maar vooral ook veel eten en drinken. Wil je weten hoe je tóch in shape kunt blijven tijdens de feestdagen? Hier zijn een aantal tips:

Ga thuis sporten

Het is winter, het is koud buiten, dat snappen we! Je blijft natuurlijk liever op de bank hangen met een warme chocolademelk en Netflix, dan dat je naar de sportschool gaat. Maar, je kunt je work-out natuurlijk ook thuis doen, hoe handig is dat? Met behulp van de apps die we in onze vorige blogpost hebben benoemd, kun je gemakkelijk thuis sporten. Geen excuses meer dus!

Zorg dat je genoeg slaapt

‘Slaap en sporten zijn als water en voedsel, beide zijn essentieel voor je gezondheid,’ dit zei Edward Laskowski, hoogleraar fysische geneeskunde. ‘Slaap je niet goed, dan zal je ook fysiek niet naar behoren kunnen presteren,’ zegt Cheri Mah, slaaponderzoeker aan Stanford University. Er is dus een link tussen het aantal uren slaap dat je krijgt en je prestaties tijdens het sporten. Slaap je beter, dan zal je merken dat je ook beter presteert. Verder zorgt slecht slapen ervoor dat je meer neigt naar suikerrijke foods. Kortom, neem ondanks alle drukke feestdagen je rust en slaap genoeg.

Vind je balans

Je zult tijdens kerst ’s avonds waarschijnlijk veel en lekker eten, dit is geen probleem! Maar zorg er dan voor dat je overdag minder calorieën inneemt. Probeer je dagelijkse caloriebehoefte niet te overschrijden. Benieuwd wat jouw caloriebehoefte is? Bereken deze hier!

Wees niet gestrest

Opkomende tentamens, goede voornemens, kerstcadeaus kopen. Er zijn veel dingen waar je misschien gestrest om bent. Sporten zorgt ervoor dat je minder gestrest bent. Luister tijdens het sporten naar een leuke afspeellijst, dit maakt het sporten leuker. Zelf hebben we enkele tijd geleden twee leuke afspeellijsten gemaakt voor tijdens het sporten, check deze hier. Je kunt ook naar kerstmuziek luisteren, dan kom je gelijk in de stemming!

Geen reden om je zorgen te maken dus. In shape blijven tijdens de feestdagen kán! Vrees dus niet voor die extra kilo’s en schuif lekker aan tijdens het kerstdiner! Hopelijk zien we jullie volgende week weer, bij onze laatste blogpost van 2017. Wij wensen jullie in ieder geval een hele fijne kerst!

 

Link afbeelding: https://orders.booths.co.uk/products/ultimate-xmas-dinner-2017/

 

 

 

Plaats een reactie